Er is een hoop te beleven in de Regio Leiden! Plan een dag met kinderen, trek erop uit met vrienden of je partner en ga lekker uitrazen, cultuur snuiven, varen, uitwaaien, sporten of ergens lekker uit eten… We helpen je op weg! 
 

Cultuur

De regio heeft veel te bieden op het gebied van cultuur. Leiden bijvoorbeeld,heeft een groot aantal musea.
De Lakenhal, Sterrewacht LeidenNaturalisRijksmuseum van Oudheden, Museum Volkenkunde, Rijksmuseum Boerhaave, en de Corpus, waar u een reis door de mens kunt maken. Ook de Hortus Botanicus is een bezoek meer dan waard.
En als u na het ‘cultuur snuiven’ nog lekker ergens iets wilt drinken of eten, kunt u kiezen uit enorme diversiteit aan restaurantjes.
 
Door de centrale ligging zijn ook de musea en bezienswaardigheden van bijvoorbeeld Den Haag, Delft, Rotterdam en Amsterdam goed te bereiken. 
 
In Den Haag is een bezoek aan miniatuurstad Madurodam zeer de moeite waard. Ook op het gebied van schilderkunst zit u in Den Haag goed, wat dacht u van Panorama MesdagHet Mauritshuis of het Haags Gemeentemuseum met werken van onder andere Mondriaan, is zeer de moeite waard.
 

In de Bollenstreek de regio waar Warmond middenin ligt, is natuurlijk zeer bekend van de Keukenhof. Maar ook van Space Expo, het ruimtevaartmuseum, Op slechts een half uur rijden zit u in Amsterdam. Met haar RijksmuseumStedelijk Museum,Van Gogh Museumde Hermitagehet ScheepvaartmuseumNemo Sience Museum en nog veel meer prachtige musea en activiteiten.

Zowel in Leiden, Den Haag als Amsterdam treft u diverse theaters aan, waar prachtige producties draaien. Ideaal voor een écht avondje uit en allemaal op maximaal een half uur rijden. Een paar suggesties, het Circustheater en Diligentia in Den Haag. De Kleine KomedieDe la MarCarré en het  Concertgebouw in Amsterdam om maar een paar te noemen. Dat wordt genieten! 

Sportief

Op sportief gebied biedt de omgeving ook vele mogelijkheden. Op loopafstand van Waterfront Apartments zijn tennisbanen, squashbanen, een golfbaan, een snookerhal en een sportschool te vinden. De omgeving van Warmond leent zich ook uitstekend voor fiets- en wandeltochten. Wat dacht u van een fietstocht in het voorjaar dwars door de bollenvelden. Of een heerlijke strandwandeling met aansluitend een glas witte wijn op de boulevard van Noordwijk of bij wat minder weer een kop warme chocolademelk met slagroom. Heerlijk toch!

En natuurlijk kunt u via de Leede met een sloep of zeilboot richting de Kagerplassen om een middag te genieten een heerlijk zeil- of sloeptocht. U kunt uiteraard een boot huren of mocht het nodig zijn, zelfs zeilles nemen. Er kan natuurlijk ook met een kano gevaren worden.

Klik op onderstaande links voor meer informatie over:

Dagje uit

In de omgeving van Waterfront Apartments zijn talloze mogelijkheden voor een geslaagd dagje uit.
Onderstaand treft u een overzicht van activiteiten in Den Haag, Leiden en de rest van Zuid-Holland aan. Zoals u ziet genoeg te doen!


Restaurants in Warmond

Op diverse plekken in Warmond kunt u heerlijk dineren. Hieronder vindt u een overzicht.
Heeft u nog een goede tip voor ons? Laat het dan weten dan voegen we die aan onze lijst toe. 
 
Brasserie Stationskoffiehuis – www.stationskoffiehuis.com
Restaurant de Moerbei – www.demoerbeiwarmond.nl
Het Wapen van Warmond – www.hetwapenvanwarmond.nl
Grand-Café De Oude School – www.grandcafedeoudeschool.nl
Bistro La Croute De Zon – www.dezon-bistrolacroute.nl
Ristorante Caruso – Ristorante Caruso
The Timber Club – Timberclub
Brasserie Coazy – https://coazy.nl/
 
 

Taxi vervoertaxi

 

Fiets verhuur

Fietsverhuur Leiden / Warmond en omgeving:
(sommige verhuurwinkels zijn op maandag gesloten)kaag fietsen water huur

 

Deelfietsen Station Sassenheim 24/7: